måndag 6 oktober 2008

Imperiet slår tillbaka!

Den senaste tidens samhällsdebatt har innehållit en hel del besynnerligheter!
Som den minnesgode läsaren av min blogg vet så skrev jag nyligen om den stackare som inte fick några pengar från socialförvaltningen i Söderköping utan fick leva på sin stackars gamla mamma.
Häromdagen fick han svar från en arg kvinna som skällde ut honom för hans initiativlöshet och menade att han fick ta studielån och vidareutbilda sig som alla andra; sant men häpnadsväckande!
Vädret är dock underbart idag och har varit så i några dagar, maffigt!
Aliiansregeringen säger nu att det inte finns några regeringsalternativ, folk har att välja mellan den ansvarslösa flumvänstern och den verklighetskapabla alliansen vilket är märkligt ur den synpunkten att problemen började så fort alliansen tillträdde.
Älgjakten är snart i gång och sedan börjar festandet på älgfilén.
Svampen är slut nu men underbara skogspromenader kvarstår!
Sammanfattningsvis kan samhällets hårda attityd sägas vara realistisk men rimma illa med tidigare politik och problemet blir naturligtvis än tydligare om en ny regering tillträder som förkastar den.
Kontentan blir att vi lever i ett skendemokratiskt väl dolt klassamhälle där dörren till ett bättre liv är stängt för dem som inte är accepterade eller kan arbeta sig till en bättre situation. Ur den synvinkeln är dock alliansens politik med arbetslinjen bättre för den enskilde; man får i alla fall en chans och lämnas inte förtidspensionerad vind för våg hänvisad till ortopeden eller psykiatrin.
Faktum är att jag trots allt tror lite på den nya regeringens åtgärder även om socialdemokraterna som vanligt bromsar för att de inte vill arbeta.
Vad jag vill vitsorda är särskilt de sista raderna på regeringsförklaringen nämligen "Det ger ett tryggare, friare och mänskligare samhälle. Det lägger grund för att de människor som lever i vårt land i morgon skall kunna vakna upp till en ny dag. En bättre dag."
Ur en synvinkel är detta riktigt nämligen att det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig!
Problemet blir dock kännbart för dem som inte får några jobb eller inte blir friskare, de får det bara sämre.
Kontentan blir ett 1700-1800-talssamhälle där de fattiga och sjuka sätts på undantag och ingen har något människovärde som inte når det rätta inkomststrecket; detta är inte demokrati, det har det aldrig varit, det är en återgång till tiden före kristendomen då den starkes rätt gällde.
Vad detta dock döljer är klassamhället; man kan redan nu se socialdemokraterna profetera om frälsningen som deras egen politik innebär; blir det någon ändring tror ni?
Icke!

1 kommentar:

den_unge_tänkaren94 sa...

Du är ju bra.
det är kul med dom som tänker efter i detta kaos till värld där allt skiftas ständigt.
Läs gärna min blogg där jag kontemplerar över världen i sig
www.lillafilosofen94.blogspot.com