torsdag 9 oktober 2008

Finans.....!

Finanshajar, finansvalpar, finansiärer=finanskris!
Det är med åtskilligt löje man nu ser sprattelgubbarna på världens börser stressa ihjäl sig under finanskrisen och är de över 60 år gamla så är en eller annan hjärtåkomma säkert inte avlägsen!
De enda som fortfarande står starka i Sveriges finansvärld är Wallenbergarna och det är fantastiskt att de tycks klara även detta hårda generationsskifte!
Det har skrivits mycket om Wallenbergarna, Jönssonligans "Wall-Enberg" inte att förglömma, samtidigt tycks den nya borgerliga regeringens politik slå hårt mot storföretagen även om Maud Olofsson nyligen sade att det är en mängd företag som går bättre. Vad hon förmodligen menar är just småföretagen som regeringen särskilt gynnar. Volvos och andra storföretags kris är med andra ord helt i linje med regeringens småföretagarpolitik och faktum är att ingen av storföretagen längre är svenskägt. Med andra ord är det de svenska företagen som gynnas av regeringens politik!
Socialdemokraterna och Miljöpartiet har ingått allians och Vänsterpartiet står utanför. De borgerliga jublar men vad har de egentligen att jubla åt?
Folk svälter på vissa håll och bankrånen ökar!
I en spalt för något år sedan i Norrköpings Tidningar undrade någon vad alla rånen berodde på!
Svaret är naturligtvis enkelt; folk har inga pengar.
Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har av någon liknats vid prins John och sir Väs i Disney´s Robin Hood och det är ingen dum liknelse. Det enda man väntar på att någon tar pengarna och skriker "Mot Sherwoodskogen"!
En iakttagelse jag dock gjort angående börsen är att den stiger vid fint väder och går ned vid dåligt d:o. Det var alltså utan förvåning jag såg att siffrorna ökade när solen kom fram under lunchen!
Nu skall jag dock ta en kopp kaffe!
Trevlig helg på er!

1 kommentar:

den_unge_tänkaren94 sa...

he he
kul med en fika avslutning
Men jag var först med min kanelbulle.
FBFFN
(Fortsätt Blogga Filosofen Från Norrköping)