torsdag 25 september 2008

Sol ute, sol inne...?

Det är fint väder idag, ett fantastiskt strålande höstväder som endast fördunklas av diverse våldsdåd!
Den gamle premiärministern Winston Churchill hade lösningar på allt av sådant slag, vid ett tillfälle statuerade han exempel på en brottsling genom att hänga upp honom i en ställning och skjuta honom med kanon, det kan man kalla avskräckande!
Överhuvudtaget så är det svårt att vara tydlig i dagens samhälle, det blir lätt slentrian på samhällslivet utan att någon tycks fatta dess djupare mening.
De gamla engelska filosoferna Hobbes, Locke och Hume skulle nog tycka att dagens samhälle saknade tillräcklig förankring bland folkets djupare lager samtidigt som de nog skulle ha mycket att säga om dagens korruption bland politiker och andra samhällsledare.
Bra politiker skapar bra samhällen och det är väl något som saknas i dagens värld!
Det är alltid lätt att dra hisnande exempel om att det i alla fall är bättre i Europa och USA än i Afrika och Asien men vem vet, vi har inte sett världen år 10008 än!
Kina går framåt och häromdagen visade det sig enligt TV att Ryssland åter är solvent, den som lever får se!
Jag kan inte låta bli att tänka på Afrikanska byar när jag jämför människans moral och etik, där smetar man på koskit med samma spontaneitet som man betalar räntor på nyköpta villor i Skanör och vad är egentligen skillnaden?
Kontentan blir naturligtvis att den moraliska och etiska utvecklingen i världen inte hängt med i den tekniska utvecklingens takt!
Ha en synnerligen trevlig helg!

Inga kommentarer: