tisdag 17 november 2009

Afghanistan....!

I riksdagens öppna utfrågning på SVT idag kunde man höra sanningen om förhållandena i Afghanistankriget. En viss skånsk man man vid namn Källström berättade om sina erfarenheter av Afghanistan i dag och för 30 år sedan innan kriget började. Jämförelsen var slående; för 30 år sedan var Afghanistan fattigt men det fanns ingen öppen misär. I dag är tiggarna en vanlig syn, fängelserna rekryteringsbas för talibanerna, främst för att det är enda chansen för fångarna att få en dräglig tillvaro då fängelserna saknar allt från madrasser att sova på till tvål och hårschampo!
Ja, vad ska man säga?
När samhället inte kan ge medborgarna bättre alternativ än den organiserade brottsligheten är det illa, det måste löna sig att arbeta!
Det är klart att folk vänder sig mot politikerna när det är så här. Samtidigt så får man vara glad att vi har en borgerlig regim i Sverige under kristiden, med socialdemokraterna vid rodret hade pengarna varit slut nu. Man glömmer lätt hur det var i Sverige under den socialdemokratiska regeringen, det var betydligt värre med 140 nya sjukpensionärer per dag, så går det inte att lösa välfärdsproblemen!
De som nu utförsäkras får det dock inte lätt och det finns många inom borgerligheten som inte sympatiserar med regeringens arbetsmarknadpolitik, häromdagen mötte jag en försäljare av tidningen Proletären och hans budskap var enkelt, nämligen att höja lönerna!
Vad som är märkligt med både (s) och (m):s politik är att det alltid är de fattigaste som får det svårast, varför är det så?
En bra trend tycker jag dock att förslaget om ungdomslöner är, det är bättre att ungdomar får arbete med lägre lön än socialbidrag.
Om man ska ge folk ett recept på vad de ska göra för att komma framåt skulle jag vilja säga till dem att göra det de är bra på. Det är ett råd jag fick av direktören för Stiga, Salvatore Grimaldi, han var bra på att svetsa och det kom han långt på, sade han!
Miljöfrågan är en annan sak som nu är på tapeten. Vad som är intressant med det är alla olycksprofetior som florerat; på 1970-talet påstod en forskare att en ny istid var på väg och tjugo år senare påstods det att polerna skulle smälta, hur går det ihop?
Slutsatsen kan bara bli en och det är att makthavarna ljuger!
Visst finns det pengar och välstånd, men det är tydligen inte till för alla!

Inga kommentarer: