onsdag 25 november 2009

Jönssonligan...!

Skådespelaren Claes Malmberg var på TV igår och forskade i sin släkt. Det visade sig att han var släkt med en viss Jönsson som hade en stöldliga och drev egna bordeller.
Fenomenet är alltmer vanligt. Det räcker inte med att konstatera att stora delar av samhället bygger på brott alternativt andra människors olycka, det är ett faktum att allt fler ungdomar lockas in i kriminella gäng och ligor på grund av utanförskap och en dröm att lyckas ta sig någonstans dit hederligt arbete inte kan ta dem.
Den ryska maffian är ett sådant exempel, här kan man tala om statskontrollerad kriminalitet.
Av den anledningen är det särskilt anmärkningsvärt att den svenska regeringen öppnat upp för leverans av rysk gas. Det kan bli en kall vinter om några år...!
Jag kan för övrigt inte förstå att regeringen är så godtrogen att den kan låta ryssarna få ett lillfinger ens, som svensk vet man sedan århundraden att den ryska björnen inte är att lita på ens i fredstid.
Samtidigt kan jag heller inte hålla med om att kärnkraft är bra med tanke på det radioaktiva avfallet. Kärnkraften måste dock vara att föredra mot att bli beroende av Ryssland. Vet ni hur det står till i Ryssland? Svar: Folk svälter och dör av hunger, det börjar bli ett U-land. Sverige är naturligtvis en mumsbit för Putin o/co när maten tryter.
Snart smäller det!

Inga kommentarer: