måndag 6 april 2009

Nu är det vår!

Se solen kommer fram och fåglarna sjunger. Visserligen är ekonomin nattsvart och miljöhotet överhängande men ändå, det är vår!
Det har dock varit en hård vinter och frågan är om inte klimatet är på väg att förändras.
Beträffande politiken så är det alltid lika roligt att se hur samhällsdebatten svänger till förmån för den sittande regeringen och de offentliga schavotteringarna i näringslivet följer samma mönster. Trots detta får man höra att politiken inte har någon betydelse vilket är en väldigt naiv åsikt.
Finanskrisen är tämligen intressant ur den synpunkten att där det finns förlorare finns det alltid vinnare; summan av välståndet är konstant. Som liberal hävdar jag naturligtvis att demokratin inte går att stoppa i längden, trots den svenska skendemokratin.
Storfinansen går nu in och försäkrar att de är oskyldiga, Wallenbergarna nu senast i söndags-DN.
Det är klart att de inte har något att vinna på en dålig trend. Dåliga trender har vi haft nog av. Problemet för många är istället att överleva under tiden de varar. En gammal kompis till mig sa alltid att en bra boxare måste kunna ta mycket stryk för att vinna, den som tål mest lever ibland längst. Men så här ska det ju inte behöva vara; problemet är istället att det är någon som bromsar. Erfarenheten visar att det alltid är (s)-kollektivet som bromsar. En protest av liknande slag som dock är lite rolig är facebooksidan "Får jag inte vara med på Vickans bröllop så betalar jag inte".
Om man skulle kategorisera (s)-kollektivets protest på samma sätt så skulle man kunna kalla den för "Om jag måste arbeta så är jag inte med".
Det är klassisk socialdemokratisk politik.
Glad Påsk på er!

1 kommentar:

Anonym sa...

*skrattar* Huvudet på spiken! Inte nog med att man inte ska behöva jobba man ska dessutom ha rätt att klaga vilt!

Kanske Mona Sahlin och gänget borde ta sig en funderare och inse att vi nu lever på 2000-talet och inte 1945.

Lolo