måndag 27 april 2009

Studenterna i Mexico....!

Senaste nyheten i media nu är den s.k. svininfluensan som lär ha startats av universitetstuderande från USA som varit i Mexico och umgåtts med grisar!
Själv har jag läst på Linköpings universitet, jag vill bara poängtera detta!
Annars är det samma elände som vanligt i mediadebatten, hungern och misären kräver sina offer och till och med Kina har dragits med i den allmänna recessionen.
Jag tycker att det kan vara nog med elände nu och dags för bättre trender. Vi har fått nog av detta frossande i elände, kom med något positivt istället!
Ett positivt exempel tycker jag att den amerikanske miljardären Donald Trump är. Denne man var dödsdömd av media på 1980-talet med miljardskulder hängande över sig men lyckades som den gedigne och rutinerade affärsman han är klara av situationen och står nu starkare än någonsin. Sådant tycker jag borde inspirera även kristidspolitiker!
Själv minns jag mina hundår på 1980-talet, ibland tänker jag på att det är ett under att jag lever överhuvudtaget, men så är det med människan, vi har överlevt i miljoner år och kommer att överleva miljoner år till. Jag läste i en gammal liberal bok att de redan på den tiden haft hårda tider men klarat av dem och då passat på att tala om det för nästa generation. "Vi klarade av det och ni kommer att klara av det", var budskapet. Det kan kännas skönt att höra när världens öde tycks beseglat. Förklaringen är enkel; tillvaron är logisk, det finns förklaringar på allt och utvecklingen går hela tiden framåt.
Det gäller bara att hänga med!

Inga kommentarer: