måndag 2 augusti 2010

Semestern slut!

Ja, så var man tillbaka på kontoret igen, semestern slut och nu börjar allvaret!
Om man inte går i skolan får man inget sommarlov och har man inget arbete får man ingen semester som Pippi Långstrump sade, visst är det förskräckligt!
Kronprinsessparet Daniel och Victoria har långsemester visst, men jobbar dom?
Det finns en rolig historia om när kung Carl Gustaf skulle segla Gotland runt med något överklassgäng och tydligen var lite långsam med knoparna, varpå någon i besättningen tydligen sagt "snabba på kungadjävel"!
Själv har jag aldrig seglat Gotland runt, däremot känner jag en man som seglat det runt i en jolle för att protestera mot miljöförstöringen, hur det nu hänger ihop!
Riksdagsvalet i Sverige 2010 närmar sig med stormsteg och än så länge är det stiltje. Jag antar att kolosserna sparar krafterna till den avgörande kampen. Littorin försvann snabbt efter Almedalen, vem åker härnäst, Mona Sahlin?
Det är ett ställningskrig som pågår och få om någon har koll på helheten. Vad jag tycker är värst är att ingen tycks bry sig om hur vanligt folk har det. Jag pratade med en kille idag som inte hade varit utanför Norrköping på hela sommaren och inte haft semester på grund av att han inte hade något arbete och inte fått någon sysselsättning utan hade en tröstlös tillvaro med socialbidrag. Visst finns det fortfarande människor som lever i utanförskap. Vad jag tror den borgerliga regeringen förbättrat är möjligheterna för dessa människor att komma ur ekorrhjulet, under (s)-regimen satt de ohjälpligt fast.
Jag funderar lite kring den gamla frasen 2/3-delssamhället, det behövs möjligheter som utmanar det etablerade samhället för att alla ska kunna få vara med och det går inte när klassgränserna cementerats. För vem bryr sig egentligen om vilken klass man tillhör om man har allt man behöver, på så sätt hade Karl Marx rätt när han sade att det är kapitalet som styr.
Oavsett detta är det nu dags för en kopp kaffe!

Inga kommentarer: