onsdag 26 maj 2010

Valfläsket bränns!

Nu är utbrändhetsdebatten på högvarv igen. Det visar sig att många politiker i alla partier är utslitna redan innan den verkliga väljarkampen börjat.
Så sent som häromdagen fick jag kommentaren att både Reinfeldt och Björklund ser ut att vara på väg in i väggen och de är inte unika på något sätt, pressen på ledande politiker är enorm. Mona Sahlin har ju den fördelen att hon alltid kan ta "Time Out" eller köpa Toblerone, det är tyvärr inte alla förunnat!
Den enda av de borgerliga partiledarna som synes oförstörd är Maud Olofsson, närheten till naturen är viktig för centern.
Av en slump upptäckte jag häromdagen att Socialdemokraterna lagt ut sin valstrategi på hemsidan helt öppet. Naturligtvis läste jag den samtidigt som jag mellan raderna kunde se sjukstatistiken på den borgerliga sidan, när Socialdemokraterna börjar röra sig skyr de inga medel, 50 och 60-talets övergrepp på ovälkomna grupper i samhället bevisar detta.
Många människor var dock väldigt trötta på (s) under förra mandatperioden och jag tycker folk borde tänka sig både en och två gånger om de verkligen vill ha tillbaka den socialdemokratiska kollektivismen. Mona Sahlin är ju mycket för att höja det gemensamma samhällsansvaret till skyarna men när det kommer till kritan är det som alla vet SAP:s politiker som styr enväldigt under (s)-regimerna, inget tal om demokrati där alltså!
Återstår arbetsmarknadpolitiken och där har jag en förklaring till varför socialdemokraterna så envetet föreslår bidragslinjen, nämligen därför att de inte vill jobba!
Jag hörde förresten en rolig historia om socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik:
-Vet du varför Bosse Ringholm blev chef för AMS?
-Nej!
-Jo, han var den förste som hittade Platsjournalen!
Detta mina vänner, talar sitt tydliga språk, akta er för (s)-myglet!
Nu ska jag ta en kopp kaffe!

Inga kommentarer: