fredag 5 februari 2010

Politik för en bättre värld!

Politiken är möjligheternas konst, sade min gamle lärare i Statsvetenskap och visst är det så!
Ändock har det blivit en sådan svacka i världspolitiken under finanskrisen att folk verkar ha tröttnat på politikernas liv och leverne.
Ständiga påhopp i press och TV och klagomål på lyxkonsumtion och fallskärmsavtal har följt på varandra. Vad det egentligen handlar om är naturligtvis att det är kris och att folk vill ha sina pengar tillbaka och då blir det folkstorm, själva lyxlivet, fallskärmsavtalen och bonusarna har i själva verket funnits där hela tiden och inte bara inom politiken.
Politiken i ett land speglar trots allt folket som bor där, man får det styre man förtjänar. Den borgerliga regeringen har i alla fall försökt att göra något för Sverige.
Det typiska för socialdemokratin är annars att man tar ut höga skatter, missköter ekonomin och förtidspensionerar dem man vill bli av med, så enkelt är det. Borgarna har i alla fall försökt att göra något. Vill man se resultatet av socialistisk politik är det bara att kolla hur det gått i det forna Sovjetunionen!
En larmrapport kom häromveckan från Liberatibloggaren Alexander Bard som beskrev socialdemokraternas folkhemspolitik som en tid av utrensningar, fruktansvärt men sant. Sverige har alltså varit en diktatur under 40 år av socialistiskt styre.
Man har fått höra att diktaturer bara förekommer i andra länder och att Sverige är demokratiskt och detta var inte sant. En annan sak som vi trott på är att det inte funnits några politiska fångar i Sverige. Hur sant tror ni att det är egentligen?
I min ungdom fick jag se baksidan av det svenska samhället och hur folk godtyckligt drogades ner och spärrades in på svenska psykkliniker under den socialdemokratiska regeringstiden 1982-1991 och det var ingen som höjde på ögonbrynen, den som har makten bestämmer agendan.
Politiken kan dock vara bra, det finns adekvat politik och Alliansen gör vad de kan. Motståndet mot förbättringarna finns hos socialdemokraterna och det blir allt tydligare. Kanske är det därför (s)-kartellens opinionssiffror sjunker efter varje framträdande de gör!

Inga kommentarer: