tisdag 18 augusti 2009

Media och verkligheten!

Nu går vi mot bättre tider säger Hr. Finansministern. Samtidigt hör jag på P4 att företag efter företag läggs ned. Ja, säger finansministern, krisen kan dröja sig kvar ett tag men framåt nästa år lättar det nog. Ja det tror fasen, då är det ju val!
Det ska bli roligt att följa valdebatten-2010, jag skrattar redan. Det värsta är statistiken, ena dagen konstaterar Lars Ohly, Mona Sahlin och resten av flumvänstern att si och så många är arbetslösa för att mötas av borgarnas stolthet över att ha minskat sjukskrivningarna och ökat antalet arbetstillfällen. Vem ska man tro på som Tomas di Leva sjunger i god hippiestil!
Svaret är som vanligt klassamhällets regler, det är alltid de som har det sämst som får det sämre.
Mot detta står liberalismens tro på individens möjligheter. Kan det finnas plats för 9 200 000 vinnare i Sverige, ja enligt liberalismen finns alla möjligheter. Enligt moderaterna är siffrorna helt annorlunda.
Jag ser på nyheterna i dagarna att alltfler ungdomar skadar sig själva och att myndighetspersonerna är både förvånade och upprörda. Förklaringen är naturligtvis enkel; när lärarna inte får slå barnen är det bättre att dessa får slå sig själva, pedagogiken styr mycket av dagens samhälle på gott och ont!
Vi och dom-tänkandet styr också alltmer av dagens samhälle, jag hörde igår på radio att allt fler människor med funktionshinder söker jobb som lantbruksarbetare på bondgårdar och att livet på landet botar alltifrån depression till ångest. Jag har själv jobbat på lantgård i ungdomen och det var sannerligen ingen terapi utan stenhårt jobb från morgon till kväll, förmodligen var det då jag slet ut mig i förtid. Det är klart att bönderna är glada åt billig och foglig arbetskraft, man får dock hoppas att facket uppmärksammar detta för arbetarnas skull!
Om man nu ska tala om framgångrikt företagande kan jag nämna den internationelle entreprenören Richard Branson som är på gång med diverse projekt, nu senast ska han tydligen skicka ut turister i rymden enligt vad jag såg på CNN.
Trots påstådd finanskris och allmän skurkaktighet i samhället kan man dock se vissa ljusglimtar i ungdomsgenerationerna som ryter ifrån. Det gör de rätt i!
Bättre gå på isen och ha det glatt än att gå i lera och sörja!

Inga kommentarer: