torsdag 6 augusti 2009

Depressionen över...?

Finansminister Anders Borg har nu meddelat att finanskrisen har mattats i Sveriges land, depressionen har gått över menar han. Det är kul när hjulen börjar rulla igen och kugghjulen fäster som någon sade. Intressant är det också att man talar om en depression, kanske några lyckopiller skulle hjälpa, likheten är slående med en psykiatrisk diagnos!
IFK Norrköping har nu vunnit sin första match på länge och en närmast euforisk stämning har utbrett sig bland supportrarna, allsvenskan nästa...?
Ja man kan skoja om mycket i dessa tider, förhoppningsvis blir det paradoxalt nog bättre valåret 2010 då politikerna tvingas att arbeta.
På tal om arbete ja, Gotlands landshövding Marianne Samuelsson blir nu generaldirektör efter att ha fått sparken som landshövding, är det så man meriterar sig numera?
Bill Clinton har nu lyckats få hem de två fångna journalisterna från något asiatiskt land, Clinton har gått från klarhet till klarhet och bara det faktum att han stöder Obama har borgat för en framgång för denne. Det intressanta med Clinton är att han är mera demokrat än liberal, vissa gränsöverskridande tendenser visar på att han inte är en klassisk amerikansk politiker. Den nya generationens värderingar om självklara rättigheter och en fungerande demokrati har utan tvekan en förkämpe i honom och på sätt och vis är han i gränslandet till socialismen. Vi får se hur den fortsatta politiska utvecklingen artar sig i USA, Europa går nu framåt med stormsteg medan alltfler missförhållanden framkommer i Staterna.
Allt är dock inte bra i Europa; jag fick höra vad danskarna säger om Sverige - landet där allt är förbjudet!

Inga kommentarer: