onsdag 3 december 2008

Önskas blåslampa.....?

Nu sätter regeringen press på de unga förtidspensionärerna, de skall få större krav på sig.
Det är en jakt med blåslampa på dessa stackars ungdomar som pågår. Sanningen om de unga förtidspensionerade är att de tidigt blivit utslagna. Det är därför inte mer än rätt att de som skadat dem, dvs. samhället, betalar för dem!
Borg och hans vapendragares förslag kan ha ett värde om det innebär att de unga förtidspensionärerna får större möjligheter att utvecklas och rehabiliteras, i annat fall är det bara en omänsklig behandling.
Och vad tror ni om finanskrisen, kan pengar stiga ena dagen och sjunka andra dagen så är det väl ändå människorna med makt som bestämmer hur mycket börsen skall stå på, de som påverkar.
Sanningen är nog istället att våra makthavare tycker att vi haft det för bra och nu ska vi gå med mössan i hand för att ens få leva!
Ett bra betalt arbete, en god bostadsstandard, bil och sommarställe, båt, barn på dagis, utlandsresor, mm., det kan ni glömma! Nu skall det arbetas därför att det är kris, det är alltid någon anledning till varför folk inte får ha det bra.
Jag kommer ihåg när jag pratade med en anställd på ett bostadsbolag här i Norrköping och jag frågade om folk inte kunde få ha det bra helt enkelt; tyvärr, löd svaret och det satt väldigt långt inne!
Nej, alltsedan medeltiden har makthavarna plågat det svenska folket, först med tyska knektar och nu med allsköns åtgärder som jag inte ens vågar skriva här med risk att bli sedd som fördomsfull.
Men, det finns hopp, det finns en rättvisa, glöm aldrig det!
Nu ska jag ta en kopp kaffe!

Inga kommentarer: