tisdag 22 mars 2011

Nu är det hett i Libyen....!

Det ser ut att bli hett i Libyen i sommar och med det avser jag inte temperaturen. Göran Persson var ju på sin tid en mästare att dribbla med ord, så sa han till exempel i augusti 2005 att det var skördetid, ja det vet ju alla bönder att det är skördetid i augusti!
Hur det än är med detta så är det intressant att följa den list med vilken Khadaffi slingrar sig från västmakterna med sitt eld upphör. Det tragiska är dock att det bara är civilbefolkningen som får lida emellan stridslinjerna, tänk om våra makthavare kunde komma med något konstruktivt istället för att jaga befolkningen som skållade råttor!
I Sverige har vi ju den klassiska S- och M-debatten, det vill säga Socialdemokrater och Moderater; de är kända för att bolla väljarna mellan sig i huvudsak genom det faktum att när arbetarna får pengar blir de moderater.
Våren är här och det är i alla fall positivt, jag är även imponerad av den svenska ekonomin som går på högvarv även om det sägs att det beror på att Borg sparat in pengarna på de arbetslösa och sjuka. Den stora frågan för alltfler svenskar har därför blivit att klara sin försörjning. Under (s)-regimen fick man pengar men fick inte vara med i gemenskapen, sedan blev det tal om att stoppa utanförskapet; det löstes genom att de arbetslösa och sjuka fick vara med i gemenskapen men de fick i gengäld inga pengar. Pest eller kolera, det är bara att välja....!
Min fråga är enkel; är detta demokrati?

Inga kommentarer: